ketawa DAN senyum

KhAiBaR-KhAiBaR yA Ya HuD... jAisyU MUHAMMAD SaUfA yAuD..Apabila Seseorang Itu Sudah Menjadi Kekasih ALLAH,Nescaya Dia Akan Mendapat Pertolongan Dan Penjagaan Daripada ALLAH..n____n

Wednesday, 30 March 2011

realiti kehidupan

 Aq (penakot) --- sentiasa berada dlm ketakutan ---


 firstly, menda yg pling aq tkot,, aQ tkot tuhan (Allah s.w.t)

hmm.. ketakutan, aq x takot pada hantu (kerana dia mahluk tuhan, same mcm aq).. tp aq takot dengn masa depan ku...
..........bermula di detik ini..........   sekarang ni, aq salah sorng daripada pelajar sebuah kolej swasta..
kalo korang pikirkan. perkataan swasta.. msti bnyak persoalan kn, first skli mahal pstu senang ke susah???
hmmmmm... semuanya yg aq lihat sekarang ni, semuanye kegelapan... susah, susah, susah!! ~ itulah realiti bg owng yg x pndai mcm aq ni.. 100% BI.. msti korang mengejek kn, BARU BI da mengeluh.. bg aq, bile aq nmpak je tulisan dlm bI, comform aq terbeliak mte mcm nmpak bahasa UFO....

>---> kenapa aq smbng bljo???? kenapa, sebab?
sape yg nak hidup ssah kn? yg lain2 no comment.. pikirkan la dri segi pemikiran yg mendalam.. (masa depan ni-- aq tkot)



>---> love...

bile sebot pasal cinta, automatik aq jd tkot.. ungkapan I love U, so scared u know???
per yg aq fikirkan, mampu ke aq nk jge sidia??? dri segi perasaan dan yg pling penting skli dlm perihal keagamaan.. (semua tau kn aper itu dosa).. susah, susah.. tp bahagia kn ketika bercinta?? tp jge la perilaku.. sedih, sedih, sedih dngn dunia sekarang ni... couple hnye untuk perasaan suke, sbb bosan, sbb untuk dipergunakan... last2 buat mksiat, bile sbut psl mksiat.. msti korang kate kn, aq x buat bnde yg x senonoh ngn dia??? ok la, aq nk tnyer ckit jer..
~awek korang cntik x??? msti cntik kn?? per yg cntik?? muke dia, body dia.. to tergolong dlm maksiat mata kn... ingt la dosa whai kwn2 ku...

lbih baik kite bercinta dengn Allah, bile kiter cinta.. kite lakukn smua suruhan dia kn... sape jgk senang, diakhirat nti kite juga yg senang...


 Alhamdulillah..



mse x mngizin kn?? kalo ade rezeki nti.. kite jmpe lg.. moge2 korang fhm per yg aq nk smpaikn ni...

2 comments:

  1. do i know who are u???
    hehehe...by the way,.i like ur statement..."Saye takut Allah"
    "love" bnda tu sume akan dilalui oleh semua org... :)
    mustahil lelaki x suka pada perempuan cantik kan??
    hehe....imposible!! hahaa...

    ReplyDelete
  2. you know??? Really.. who??? bosan main blog ni.. x leh letak mklumat pribadi.. nti senang je owng hack.. bodoh2 jer kne tpu...

    ReplyDelete